Gå til indhold
AO 0602

Aksel Olsens billeder

Et indblik i Aksels liv

Aksel Olsens billedsamling tæller knap 800 glasplader, der dækker store dele af Aksel Olsens liv. De tidligste billeder er fra omkring 1910, hvor Aksel Olsen stadig boede hjemme hos sine forældre på Kolding Planteskole på Ejlersvej. Derefter kan man følge ham, hans kone Helene og deres døtre, som de får etableret sig som familie og med planteskole på Brændkjærhøj. Disse billeder er alle digitaliseret og kan ses og søges i nedenunder. 

Men billedsamlingen dækker også over tusindvis af fremkaldte positiver, diasbilleder og andre formater, der endnu ikke er skannet. Kolding Stadsarkiv er i samarbejde med Geografisk Haves Venner i gang med at registrere disse billeder og vil senere skanne dem og gøre dem tilgængelige. 

AO 0105
37274929402 95ab6a8fe3 o

Aksel Olsens fotosamling

Samling

Aksel Olsens fotosamling

Gartner Aksel Olsen, Brændkjærhøj, dokumenterede både sit familieliv og hans interesse og passion for planter gennem hans billeder.
Udforsk samling
Søg her

Her kan du søge i registreringen af Aksel Olsens positiver, som den er på nuværende tidspunkt. Vær opmærksom på at projektet er i gang og der ofte kommer nye registreringer til. 

Søg her
Indtastning

Arbejder du i Aksel Olsenbanden på dette projekt? Her kan du registrere billeder. 

Indtast her