Gå til indhold
AO 0602

Aksel og Helene Olsens fotos

Et indblik i Aksel og Helenes liv

Aksel og Helene Olsens billedsamling tæller knap 800 glasplader, der dækker store dele af ægteparrets liv. De tidligste billeder er fra omkring 1910, hvor Aksel Olsen stadig boede hjemme hos sine forældre på Kolding Planteskole på Ejlersvej. Derefter kan man følge det unge par Aksel og Helene, deres døtre og efterhånden som de får etableret sig som familie og med planteskole på Brændkjærhøj. Disse billeder er alle digitaliseret og kan ses og søges i nedenunder. 

Men billedsamlingen dækker også over tusindvis af fremkaldte positiver, diasbilleder og andre formater, der endnu ikke er skannet. Kolding Stadsarkiv er i samarbejde med Geografisk Haves Venner i gang med at registrere disse billeder og vil senere skanne dem og gøre dem tilgængelige. 

AO 0105
37274929402 95ab6a8fe3 o

Aksel og Helene Olsens fotos

Samling

Aksel og Helene Olsens fotos

Ægteparret Aksel og Helene Olsen, Brændkjærhøj, dokumenterede deres familieliv, interesser og passion for planter gennem deres billeder.
Udforsk samling
Søg her

Her kan du søge i registreringen af familien Olsens positiver, som den er på nuværende tidspunkt. Vær opmærksom på at projektet er i gang og der ofte kommer nye registreringer til. 

Søg her
Indtastning

Arbejder du i Geografisk Haves Venner på dette projekt? Her kan du registrere billeder. 

Indtast her