Gå til indhold
Slaegtsforskning1011

Slægtsforskning

Slægtsforskning

Slægtsforskning er i løbet af de sidste ti år blevet meget mere tilgængeligt i kraft af internettet og arkivernes udvikling samt de mange frivillige kræfters arbejde med gøre materiale tilgængeligt online. Her på siden kan du læse om nogle af de arkivalier, som Kolding Stadsarkiv råder over, som kan hjælpe dig videre i din slægtsforskning. Hvis du gerne vil i gang med at slægtsforske og er forvirret over, hvor du starter, så anbefaler vi, at du følger linket "Kom i gang med slægtsforskning". Skulle du alligevel brænde inde med spørgsmål eller har brug for hjælp til at finde noget i en kirkebog, så skriv gerne til arkiv@kolding.dk
Slaegtsforskning1001
Breve 1013

Hvor kan jeg starte?

Et godt sted at starte er Danske Slægtsforskeres vejledning.
Kom i gang
Arkiv DK

Søg i arkiv.dk

Stadsarkivet råder over en stor samling af bl.a. interviews, biografier, fotos, udklip og breve fra borgere i Kolding Kommune. Dem har du mulighed for hjemme at fremsøge en beskrivelse af i Arkiv.dk. Hvis du har brug for hjælp til at søge eller hvis du er i tvivl, om du har fundet alt, er du altid meget velkommen til at skrive, ringe eller møde frem i vores Historisk Værksted på arkivet i åbningstiden.
Søg i samlingerne
Logobillede vandret color groen

Søg i Koldingbasen

Koldingbasen er arkivets søgeportal for kommunale arkivalier. Kommunale arkivalier kan være alt fra skolernes arkiver til byggesager og diskussioner i byrådet. Hvis du har brug for hjælp til at søge eller hvis du er i tvivl, om du har fundet alt, er du altid meget velkommen til at skrive, ringe eller møde frem i vores Historisk Værksted på arkivet i åbningstiden.
Søg i samlingerne

Portrætfotos

Mange slægtsforskere er på jagt efter portrætter af deres slægtninge. På Kolding Stadsarkiv har vi digitaliseret to store portrætsamlinger, hvor du kan søge om du finder din slægtning.

Portrætfotosamlinger

22616918811 2a7ad32e88 k

P. Aagaards fotografsamling

Dines Christian Jochum Pontoppidan Aagaard etablerede sig i 1857 som Koldings første fotograf på Rendebanen.

Udforsk samling
Hoffgaard samling

A. Hoffgaards fotografsamling

Andreas Sophus Emil Hoffgaard etablerede sig som fotograf i Kolding med atelier i Jernbanegade 4 i perioden 1891-1903.

Udforsk samling
Andre databaser
Her har vi samlet en række gode links til databaser, som du muligvis kan bruge i din slægtsforskning.
Gode links til slægtsforskning