Gå til indhold
Arkivalier private

Deltag

Aflevering til arkivet

Har du spændende lokalhistorisk materiale derhjemme, som du gerne vil aflevere? Læs mere her for at finde ud af hvordan.

Hvorfor aflevere?

Breve 1014

Kolding Stadsarkiv er et kommunalt arkiv, hvilket betyder, at Kolding Kommune skal aflevere en stor del af deres sager til os. Men det dækker kun en del af historien. Privatpersoner, foreninger og virksomheder har ikke på samme vis pligt til at aflevere til arkiverne. 

Det betyder, at store dele af hverdagshistorien risikerer at gå tabt, hvis den ikke bliver afleveret til arkiv. Mange af de arkivalier, som er mest benyttet på arkivet, er afleveret af privatpersoner. Vi er derfor altid interesseret i at høre om du har noget relevant, som har tilknytning til Kolding Kommune.

IMG 3785

Vil du aflevere?

Her kan du læse mere om, hvordan du kan aflevere materiale.

IMG 2341

Digital aflevering

Har du billeder, dokumenter eller andet, der kun findes på computeren, telefonen eller iPad'en? Du kan aflevere filerne digitalt via SMART-arkivering. Se mere her. 

Digital aflevering
Sdr Bjaert1003

Har du materiale fra de øvrige byer i Kolding Kommune?

Selvom Stadsarkivet altid gerne modtager materiale fra hele Kolding Kommune, kan det være, at det er mere oplagt, at du afleverer til et af de lokale arkiver i nærområdet. De må dog kun modtage privat skabt materiale og ikke det offentlige materiale. Herunder kan du finde kontaktinformationen til lokalarkiverne i Kolding Kommune.

Se dem her