Gå til indhold
Skamlingsbanken 8 05 24 517

Faglig inspiration

  • Fra evalueringen af projektet "Arkivet i den åbne skole"  (2023):

    ”For flere af lærerne var det øjenåbnende, hvor sanseligt, konkret og kreativt eleverne kunne arbejde med kilder, men også lokalarkivernes potentialer trådte frem som noget særligt.”

Vidensdeling

På Kolding Stadsarkiv har vi gennem Skoletjenesten Kolding et højt ambitionsniveau, når det handler om at være et meningsfuldt eksternt læringsmiljø for både elever, studerende og undervisere. Det betyder, at vi ikke kun holder os opdaterede på de nyeste tiltag i og omkring Folkeskolen, men også bidrager med vores forståelse af centrale begreber som fx praksisfaglighed og undersøgende didaktik. Vi arbejder derfor også løbende på at dokumentere og udbrede de erfaringer vi gør os med at skabe meningsfuld undervisning til gavn for både elever og lærere.

Foto katalog puslespil3
Radar - Historiedidaktisk Tidsskrift

Praksisfaglighed i historiefag og eksterne læringsmiljøer

Begrebet praksisfaglighed har de seneste år fået stor bevågenhed, men det er stadig de færreste, der kan give en stringent og præcis definition af, hvad begrebet dækker over.

Undervisning- og udviklingsansvalig Dennis Hornhave Jacobsen har undersøgt, hvordan praksisfaglighed kan se ud i et eksternt læringsmiljø. Det belyses og diskuteres i artiklen, hvordan eksempler fra et undervisningsforløb om besættelsestiden kan illustrere dimensioner af et historiefag, der realiserer den politiske ambition om øget praksisfaglighed.

Læs artiklen her
5 E0 A0463
Skoletjenesten - Videncenter på eksterne læringsmiljøer

Fra den lille til den store historie

Hvordan kan lokalhistorien og nærområdet åbne op for globalhistorien og understøtte historieundervisning i grundskolen? Hvilke greb og materialer kan man benytte til at vække elevernes nysgerrighed og undren med udgangspunkt i deres lokalområde og hverdagserfaringer? 

Det er spørgsmål Kamma Poulsen-Hansen, undervisnings- og udviklingsansvarlig ved Skoletjenesten Kolding, giver sine bud på i denne artikel som er udgivet hos Skoletjenesten – Nationalt videnscenter for eksterne læringsmiljøer.

Læs artiklen her
Evaluering
Evaluering

Arkivet i den åbne skole - et nyt autentisk læringsmiljø

Få indblik i hvordan arkiver kan styrke læreres historiedidaktiske kompetencer og arbejdet med autentiske kilder i historiefaget gennem evalueringen af udviklingsprojektet "Arkivet i den åbne skole - et nyt autentisk læringsmiljø". 

Projektet blev gennemført af Skoletjenesten Kolding i perioden 2021-2023. Skoletjenesten - Videncenter for eksterne læringsmiljø har gennemført evalueringen af projektet.

Læs evalueringen her
Praksismanual

Arkivet i den åbne skole - et nyt autentisk læringsmiljø

Denne manual giver inspiration til udvikling af undervisning i eksterne læringsmiljøer i samarbejde med lærere. Den bygger på erfaringer fra Skoletjenesten Koldings projekt ”Arkivet i den åbne skole”.
Gå til publikation