Gå til indhold
5 E0 A1989

Skoletjenesten
Kolding

Kulturhistorisk skoletjeneste på Kolding Stadsarkiv, Museum Kolding og Koldinghus.
  • EMMA, 4. KLASSE, ØDIS SKOLE.

    ”... Det var rigtig sjovt at få lov til at have alle de gamle sager i hænderne. Det var ligesom, at man ikke troede, at børn kunne finde på at ødelægge dem...”

  • Booking og spørgsmål:
    skoletjenesten@kolding.dk

Skoletjenesten Kolding

Skoletjenesten Kolding er et kommunalt tilbud, der udvikler og tilbyder kulturhistoriske undervisningsforløb til Kolding Kommunes grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelsesinstitutioner. Skoletjenesten Kolding er forankret ved Kolding Stadsarkiv, men tilbyder undervisningsforløb på kommunens tre kulturhistoriske institutioner; Stadsarkivet, Museum Kolding og Kongernes Samling - Koldinghus. Sammen med Skoletjenesten Kolding kan du som lærer understøtte en varieret undervisning i historiefaget, som giver eleverne mulighed for at møde historien på nye måder.
Arskatalog 23 24

Undervisningstilbud skoleår 2023/2024

Er du i gang med at planlægge din undervisning, så lad dig inspirere af vores inspirationskatalog, hvor alle Skoletjenesten Koldings undervisningsforløb præsenteres.
Læs inspirationskataloget

Undervisning

IMG 2668

Undervisningsforløb

Alle Skoletjenesten Koldings undervisningsforløb er beskrevet på skoletjenesten.dk

Skoletjenesten.dk
Demokratiet er mit Munkevaenget

Pædagogisk profil

Gennem lokalhistorien åbnes globalhistorien

Pædagogisk profil
Skamlingsbanken minde

Inspirationskatalog

Alle undervisningsforløb er samlet i et inspirationskatalog, som er omdelt til alle skoler i Kolding Kommune. Det kan også ses her.

Inspirationskatalog
5 E0 A0114

Læringsrum

Skoletjenesten Kolding tilbyder undervisningsforløb på kommunens tre kulturhistoriske institutioner; Stadsarkivet, Museum Kolding og Kongernes Samling - Koldinghus.

Læringsrum
Skamling2023
Udviklingsprojekt:

Møde- og mindesteder

Møde- og mindesteder er et fælles projekt for Skoletjenesten Kolding og Skoletjenesten ved Museerne i Fredericia. Projektet har til formål at fastholde betydningen af den fysiske og immaterielle kulturarv De slesvigske krige har efterladt i regionen.
Læs mere her

Tilbud til lærere

IMG 2956

Historielærernetværk

Hos Skoletjenesten Kolding har vi etableret et netværk for historielærere. Fire gange om året afholder vi et inspirations- og sparringsmøde og deltagerne holdes løbende opdaterede på vores tiltag.

Læs mere her
Workshop 3 1

Arkivet i den åbne skole - mødet med historien

Skoletjenesten Kolding og Nicolai for børn inviterer Kolding Kommunes indskolingslærere i billedkunst og historie til et praksisbaseret kompetenceudviklingsforløb. Vi starter i januar 2023 og tilmeldingen er allerede i gang.

Læs mere her
IMG 2983 2

Undersøgende undervisning i kulturfagene

I samarbejde med SKIK – Folkekirkens Skoletjeneste i Kolding tilbyder Skoletjenesten Kolding et kursus over to gange, hvor kulturfagslærere inspireres til at gøre elevernes undren og nysgerrighed til det styrende i undervisningen.

Læs mere her
Nyhedsbrev2

Nyhedsbrev

I Skoletjenesten Koldings nyhedsbrev kan du blive klogere på hvilke projekter vi går og arbejder på, og få den nyeste information om vores undervisningsforløb og andre tilbud.

Tilmeld nyhedsbrev
Kamma sort hvid
Skoletjenesten - Videncenter for eksterne læringsmiljøer

Regional koordinator

Kolding Kommune og Skoletjenesten Kolding har indgået en samarbejdsaftale med Skoletjenesten - Videncenter for eksterne læringsmiljøer.
Læs mere her

Medarbejdere i Skoletjenesten Kolding

Billede af Kamma Poulsen-Hansen

Kamma Poulsen-Hansen

Undervisnings- og udviklingsansvarlig, Skoletjenesten Kolding

Primære ansvarsområder: Teamkoordinator i Skoletjenesten Kolding og Regional koordinator i Sydjylland for Skoletjenesten - Nationalt videnscenter for eksterne læringsmiljøer

Billede af Dennis Hornhave Jacobsen

Dennis Hornhave Jacobsen

Undervisnings- og udviklingsansvarlig, Skoletjenesten Kolding

Primære ansvarsområder: Skoletjenesten Kolding

Billede af Camilla Brask Rasmussen

Camilla Brask Rasmussen

Undervisnings,- og udviklingsansvarlig, Skoletjenesten Kolding

Primære ansvarsområder: Skoletjenesten Kolding, formidling og Koldingbog. (pt. barselsorlov)