Gå til indhold
Kildesamlinger

Kildesamlinger

Kildesamlingerne på Kolding Stadsarkiv

Bag vores døre gemmer sig masser af om livet i Kolding Kommune. Kolding Stadsarkivs samlinger består af cirka 5km materiale, der fortæller historien om vores by og dens mennesker. Mens kun en lille del af disse skatte er blevet digitaliseret, har vi her på denne side samlet et udvalg af nogle af samlingerne, som du kan udforske.

Vi opdaterer løbende samlingerne på siden med nyt materiale, der bringer dig endnu tættere på byens fortid og nutid. Gå på opdagelse og dyk ned i historien i Kolding Kommune her. 

Vejviser

Vejvisere

Vejvisere er en god kilde til livet i Kolding og kan for eksempel være en hjælp til at finde ud af, hvor dine forfædre har boet, om de har haft en forretning og hvor den lå. 

Se vejviserne her
B8455

Find din slægt

Ingrid Bruun var medhjælper ved Lokalhistorisk Samling ved Kolding Bibliotek og derudover også lokalhistorisk interesseret. I hendes samlinger finder du afskrifter af kirkebøger og folketællinger fra Kolding, Almind, Dalby, Eltang, Sdr. Vilstrup, Harte, Bramdrup, Herslev, Viuf, Hjarup, Lejrskov, Jordrup, Sdr. Bjert, Sdr. Stenderup, Seest, Skanderup Vamdrup og Vonsild. Samlingen bliver løbende opdateret.