Gå til indhold
Skamling2023

Møde- og mindesteder

Udviklingsprojekt i samarbejde med Skoletjenesten ved Museerne i Fredericia

Projektet

Møde- og mindesteder er et fælles projekt og samarbejde mellem Skoletjenesten Kolding og Skoletjenesten ved Museerne i Fredericia. Projektet har til formål at fastholde betydningen af den fysiske og immaterielle kulturarv De slesvigske krige har efterladt i regionen.

Projektet er tredelt og består af: et årligt tilbagevendende event på Skamlingsbanken, et lejrskolekoncept og et læremiddel, som binder elementerne sammen. 

Projektets pilotfase løber i perioden 1. januar 2022-31. december 2023. Herefter løber projektet indtil 2025. Møde- og mindesteder har samlet modtaget 450.000 kr. fra Ewii og Region Syddanmarks Kulturpulje.
Skamlingevent 2023

Event på Skamlingsbanken

Første del af projektet består i udvikling af et årligt tilbagevendende event dagen før Kr. Himmelfart på Skamlingsbanken for skolebørn i hele Region Syddanmark. Her får de mulighed for at opleve stemningen på Skamlingsbanken, når flere hundrede samles på samme sted og tid, hvor sproget og det talte ord får magt.
Tilmelding
Slaget ved Kolding 1849

Lejrskolekoncept

Anden del af projektet består i udvikling af et lejrskolekoncept, der kan tiltrække skoler (med særlig vægt på udskolingen) fra hele landet til Trekantsområdet, og hvor Skoletjenesten Kolding og Museerne i Fredericia tilbyder en samlet pakke, der tematisk tager udgangspunkt i begge de Slesvigske krige og de mindesmærker og den mindekultur, som de afsatte.

IMG 3521

Læremiddel

Tredje del af projektet består af et læremiddel, som både kan bruges i forberedelsen af lejrskoleforløbet, men også som en fri ressource for lærere og elever i den daglige undervisning.